Det er så yndigt………..

Posted: 13. december 2010 in Kina i et hverdagsperspektiv

I Kina er et bryllup altid meget larmende og hurtigt overstået. Inde brudeparret bliver gift er de hos fotografen og får taget en masse billeder. Billederne bruger de til at pynte med på selve dagen. Selve den juridiske del forgår ofte en anden dag end selv bryllupsfesten, og er vist mest en administrativ opgave.

Kineserne vil gerne mere og mere ligne os i vesten, så til nogle bryllupper bliver der lejet en hvid brudekjole. Under de kinesiske middag, kan der forgå en meget larmende cermoni med høj vestlig musik og skrattende højtaler. Til et finere bryllup skifter bruden kjole tre gange, og slutter altid af med en rød kjole. Rød er total lykke i Kina.
Jeg har lidt ondt af bruden, for imens gommen, familie og venner er travlt optaget af at spise og snakke, så får bruden ikke en bid mad, da hun bruger tiden på at skifte tøj. Når hun endelig møder op i sin røde kjole, så er festen ved at være slut. Kineserne bliver stort set aldrig længere end til maden er spist.

Her ankommer et brudepar til restauranten. Tågen omkring dem er krudt støv efter en ordentlig omgang fyrværkeri, hvilket altid byder et kinesisk brudepar velkommen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s