Den store nat

Posted: 28. december 2011 in Ikke kategoriseret

Julen i Frankrig opleves som et helt andet gear end hjemme i Danmark. Her er stille og fredligt. Butikkerne har åben det mest af dagen den 24. december, og her opleves ingen stress og jag. Ingen panik før lukketid. Til gengæld er julen her ultra kort. Faktisk er det kun den 25. december her er seriøs jul. Den 26. er almindelig arbejdsdag. Igen.
Julen starter med midnats gudstjenste. Da vi bor lige over for Notre Dame var det der vi var. Katedralen er stor, men vi var der i god tid. Vi vil være sikker på en plads. Der var nærmest ikke et øje, da vi kom. Så vi havde stort set frit valg. Inden gudstjeneste eller nærmere ceremonien gik i gang, var der stuvende fuldt. Nogen måtte endda stå. Her snakker vi 1000 – 1500 mennesker, til en midnatsgudstjeneste. Selve juleaften.

Det var en kæmpe stor oplevelse. Fuld af ritualer. Nærmest som en musical. Koret var stort og fantastisk. Både børn og voksne. Nogle af sangene var så smukke, at det var en gave i sig selv. Blot sidde der. Være. Lytte. Tage imod. Nyde budskabets komme. Oplevede at selvom jeg ikke forstod ordene, så havde jeg alligevel en klar fornemmelse af hvad der blev sagt.

Det store krybe spil blev først fuldendt denne nat. Det ventede på Jesusbarnets komme

Ceremonien sluttede med at ALLE gik i et langt følge. Fulgte det lille Jesus barn til sin krybe. Claus kunne næsten ikke tro det. Gik han virkelig her. I et langt følge. Efter en dukke. Ja, det gjore han. Det gjore jeg. Vi vil jo gerne integrere os. Vi ventede med at smile højt til vi var hjemme i vores egne stuer.
Ikke nok med det. Alle skulle også have et billede af familien. Nartuligvis. Også mig

Her blev en frelser født. Det glades budskabs komme.

Jeg håber du har haft en glædelig jul ❤

Reklamer
Kommentarer
  1. […] Frankrig er det kun helligdag 1. og 2. påskedag, men påsken er lige som julen en fest i kirken. Før aftensgudstjenesten var et stort kor med dans og koreografi, og der blev […]

  2. […] Josep og Jomfru Maria er endnu ikke kommet til stalden og det lille Jesu barn kommer først julenat. Ellers er julen noget nedtonet her i den lille franske by, og først i dag har jeg opdaget at […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s